tirsdag, februar 10, 2009

Tenk om det er sant, at alt heng saman med alt ?

Utsagnet "Alt henger sammen med alt" er av ein eller annan grunn blitt kalla "Gro Harlem Brundtlands lov". Dersom du søkjer på nettet etter Karl Marx-sitat, kan du ikkje unngå å støyte på "-everything is dynamically connected to everything else". Når ein tenkjer på kor mange det er i kongeriket som har lese sin Marx, er det som sagt litt merkeleg at Gro har fått behalde æra for utsagnet.

Dei av dykk som har vore lesarar av denne bloggen sit truleg med inntrykk av at det har vore ein typisk "Ulv-ulv-blogg" der eg har fråtsa i miljøkrise, oljekrise,energikrise, matvarekrise, nedtapping av natturressursar, urettvis verdsordning og anna elende. Når eg ser attende innser eg at det er noko i dette. No derimot, etter at Storeulv kom, ubeden og mest umeld, er det ikkje like moro lenger. Fleire "Kva var det eg sa ?" har vi liksom ikkje bruk for.

Men lat oss gå ut frå at Gro hadde rett. Og at Karl Marx hadde rett. Når no verda er inne i den djupaste økonomiske krisa i manns minne, er det så sikkert at dette kun er ein resultat av uansvarleg finanspoikk og grådige enkeltmenneske ? Korleis kan ein ha slik klokketru på at det er mogleg å bevilge seg ut av denne suppa med lånte pengar?

Sjølv om bensinen kosta under 10 kroner literen i går og det snøar på Kanariøyane.

2 kommentarer:

Per Kristian sa...

Eg har aldri skjøna det der med at "alt heng saman med alt" skulle vere så dumt - men Gro har jo fått rikeleg med peppar for det. Det same gjeld forresten "sauer er ålreite dyr".

pegese3 sa...

Nei, at nokon skulle få pepar for å uttale at "sauer er ålreite dyr" er og blir fullstendig uforståeleg for meg ;)